18 Nisan 2013 Perşembe

İzmir Gezisi

    





 Geçen hafta sonu İzmir'e kardeşimin yanına gittim. Birçok kişi gibi bende İzmir'i çok      sevenlerdenim. Bu gidişimde hiç görmediğim yerleri gezme imkanı buldum.Bu yerlerden biriside Tarihi Asansör'dü. Şimdi gitmemiş olanlar için bir kaç kare paylaşacağım.       
  

             















    İlk girdiğinizde İzmir'in havasından biraz uzaklaşıyorsunuz ve iki tarafı birbirinden güzel ev ve yeşillikli bir sokağa giriyorsunuz kapıda sizi Dario Moreno büstü ve vasiyeti karşılıyor.Vasiyeti okuyunca duygulanmamak elde değil açıkçası. Sokaktan yukarıya çıkarken sol tarafımızda  şirin bir hediyelik eşya dükkanı ile karşılıyor.   

              

   
 Sokak boyunca birbirinden güzel ve şirin evleri izlemekten kendimi alamadım doğrusu her evin camında küçük renkli saksıların içinde renkli çiçekler vardı.Böyle bir evde bende yaşamak isterim   

Yukarıda bizi yüksekçe bir bina karşılıyor.İçeriye geçtiğimizde asansör ile üst kata çıkıyoruz.Asansörün içerisi eski İzmir fotoğraflarını dolu ve çok hoş müzikle çalmakta.Asansörün içerisindeyken bile kendinizi sahile karşı oturmuş gibi hissediyorsunuz.  


Asansörden inip manzaraya baktığınızda ise bütün güzelliği ile Konak kordonu sizi karşılıyor.Bu güzelliklere yakından bakmanız için iki yana teleskoplar konuşmuş durumda.  



Akşam ise Konak'ta bulunan saat kulesinin ışıkları göz kamaştırıyor.Ben saat kulesinin hep bir büyüsü olduğuna inanmışımdır bu yüzdende Konak'ın yeri benim için ayrıdır.Sizin için seçtiğim kareler bu kadar ama benim anlattıklarımla yetinmeyip sizinde bu güzelliği görmenizi isterim.Vedamı ise asansörde çalan bir şarkıyla yapak itiyorum umarım beğenirsiniz :) 


2 yorum:

  1. Çok güzel yerlere gitmişsin, İzmir'i özleyen birine imrendirdin.

    Takibimdesin, banada beklerim.
    http://kacikturuncu.blogspot.com

    YanıtlaSil